Travellerspointin Travel Blogit

Paratiisi

ja pari muuta kivaa

semi-overcast 30 °C

Kumusta!

Kuten eilen jo vähän vihjailinkin, me on löydetty todellinen paratiisi.
Paikka jonka kruunasimme maailman kauneimmaksi on Bacuit Archipelago ja etenkin siellä sijaitseva Big Lagoon.

Käytiin eilen veneretkellä kyseisessä saaristossa. Ensin käytiin snorklailemassa Small Lagoonissa, joka oli sekin aivan hämmentävän hieno. Laguuni oli runsaan viidakkokasvillisuuden peittämien karstikallioiden ympäröimä ja sisälle laguuniin pääsi uimalla läpi kapeasta luolasta kallioiden välistä. Pinnan alla kirkkaassa vedessä uiskenteli runsaasti kauniita kaloja ja laguunin reunat olivat täynnä mystisiä luolia ja onkaloita.

Seuraavaksi suunnatttiin yhdelle alueen sadoista (väittäisin) upeista valkeahiekkaisista rannoista. Syötiin nuotiolla valmistettua todella maukasta ruokaa, löhöiltiin, uitiin ja snorklailtiin rannassa, joka tämäkin oli hienojen korallien ja kalojen asuttama.

Sitten suunnattiinkin hehkuttamaani Isoon Laguuniin. Olen kyllä nähnyt kaunista vehreää sademetsää, upeita jylhiä kallioita, uskomattoman turkoosia kirkasta vettä sekä meren alaisia aarteita, mutta en eläissäni kaikkea tätä yhdessä ja samassa paikassa - ennen Big Lagoonia! Se oli niin ihanan kaunis paikka, että ihan hirvitti. Vielä entistäkin upeamman siitä teki se ettei siellä ollut muita, vain meidän kuusi henkinen porukka koko valtavassa laguunissa. Paitsi tietenkin veden alla, jossa lymyili taas yhtä sun toista otusta. Löysin myös hienon isohkon luolan , jonka läpi pystyi uimaan (kunhan uskalsi) ja jos olisin yhtään taikauskoinen, niin olisin varmaan kokenut herätyksen ja tullut uskoon valtavan pelikaanin liitäessä aivan vierestäni matalan laguuniin johtavan kanjonin läpi.

Laguuniseikkailun jälkeen käytiin vielä yhdellä rannalla ennen kuin palattiin El Nidoon illan suussa.

Tänään me retkeiltiin läheiselle autiorannalle. Makoiltiin ja lueskeltiin valtavan puun varjossa (täytyy hiukan säästää ihoa, kun eilisen jäljiltä ollaan molemmat ihan katkarapuina), juotiin tyhjiksi pari kookosta, puljattiin lämpimässä meressä ja nähtiin apinoita.

Huominen on meidän viimeinen päivä täällä El Nidossa. Illalla otetaan yölautta Coronin saarelle, Palawanin pohjoiskärkeen.

Vaikka täällä on todella ihanaa täytyy myöntää, että lähestyvä kotiin paluukin pyörii jo mielessä. Ikävä teitä!

Elina ja Petteri, elämysmatkailijat

Lähettäjä eliteri 6:45 Arkistoitu paikkaan Philippines

Lähetä sähköpostiFacebookStumbleUpon

Sisällysluettelo

Kommentteja

Moikka Raksut!

Voi että miten teillä on siellä ihanaa!!! Ollaan niin kateellisina! Mekin nähtiin niitä sinisiä etanoita, mutta nähtiin myös keltasia, jotka pelehti. häh hää:)Pitäkääs itsenne vielä loppuaikakin hengissä.Mikäs päivä ja aika te nyt sitten tulittekaan? kun meinattiin että voitas ehkä tulla miksuun riksusta niihin aikoihin niin nähtäs sitten miksussa.
Täällä on aivan kummalliset kelit. Viikonloppuna oli kolme päivää helle ja käristin itseni vaikka oli arskarasvaa ja pohjarusketus. Ja nyt on alle 10 astetta lämmintä ja juoksemassakin ollessa oli pakko olla pitkäthousut ja pitkäpaita ja kuoritakki ja lippis, koska satoi ja tuuli. Kävin tänään kattomassa sun kämppää ja ei siellä ollut edelleenkään mitään postia. Nyt viemärit oli alkanut haisemaan, joten laskin vettä kaikkiin viemäreihin.
pusuja ja haleja,
Anna

tältä annanen

Joo noista lämpötiloista munkin piti mainita, että aika uskomatonta kyllä... Yhtenä viikonloppuna kun on 30 astetta niin seuraavana joutuu laittaa lapaset käteen kun lähtee koiran kanssa lenkille. Kyllä Suomen kesä on sitten ihana... Ottakaa ne helteet mukaan sieltä paratiisista tullessanne, kiitos!! :)

tältä pinja84

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Jatkaa Travellerspoint