Travellerspointin Travel Blogit

Tappelukukkojen luvattu maa

aurinkoa, rankkasateita ja uusia saaria

sunny 36 °C
View Junalla kohti villiä itää on eliteri's travel map.

Manii maanii maniloottoo...
(kuten maapähkinöiden kaupustelijat huutelevat bussissa)

Hengissä ollaan, vaikka ei taas muutamaan päivään olla ehditty/jaksettu kirjotella (ei siis taifuunin tai lauttaturman jäljiltä raatoina meren pohjalla, niinku Pinja on varmaan taas moneen kertaan ehtiny ajatella:)

Tänään meillä oli mahtava päivä ja nähtiin paikka, joka Petterin kanssa yhteistuumin todettiin kauneimmaksi paikaksi, mitä on IKINÄ nähty! Kerron kuitenkin ensin mitä on hommailtu viime kirjottelujen jälkeen...

Iloilossa ei tehty ihmeitä; Käytettiin huonepalvelua (ihme kyllä oli moiseen rahaa) ja kännäiltiin (mikä ei nyt niin ihme), Petteri keksi baarista tullessa donkata kadulla olevaan koripallokoriin ja laskeutui komeasti kyljelleen sekä osti mulle ruusuja, jotka annettiin aamulla eteenpäin lahjuksena hotellitytölle.

Krapulapäivänä sallittiin itsellemme syntinen teko ja käytiin hamppareilla mäkissä. Sitten lahdettiin 38 tunnin risteilylle; laiva ei tosin ollut ihan mikään Silja Line, vaan karu kovilla metallisängyillä kalustettu rohjake.

Seuraavana aamupäivänä pysähdyttiin muutamaksi tunniksi Cuyo nimiselle saarelle, joten saatiin hetkeksi lomaa paatistamme ja suunnattiin rannalle.

Toisen laivassa vietetyn yön jälkeen saavuttiin Puerto Princesaan, Palawanin pääkaupunkiin. Sieltä käsin käytiin katsomassa Sabangissa maailman pisintä navigoitavaa maanalaista jokea: Kuljettiin pienellä veneellä noin 1,5 kilometrin matka vuorten sisään jokea pitkin. Luola oli tuhansien lintujen ja lepakoiden asuttama ja erilaiset mitä kummallisemmat tippukivimuodostelmat koristivat sen kattoa ja seiniä. Luolan korkeus oli parhaimmillaan huikeat 65 metriä. Erittäin absurdi näky!
Joelta lähtiessä rankkasade yllätti meidät ja kasteli liki märiksi, mutta loi myös hienon maiseman lyhyellä - ja aaltoisella venematkalla takaisin Sabangin kylään. Ollaan täällä matkalla niin totuttu jatkuvaan aurinkoiseen poutasäähän, että tämä aluillaan oleva sadekausi osaa joka kerta yllättää. Ja täällä kun tulee vettä, niin sitä sitten tulee rankasti!

Viimeisenä Puerto Princessassa vietettynä iltana innostuttiin pelaamaan hostellilla petollista juomapeliä naurettavan halvalla paikallisella rommilla. Käytiin hiukan jorailemassa discossakin (jossa oma vessa tytöille, pojille, homoille ja transuille) ja täytyy todeta, että aika estotonta porukkaa nämä filippiinot tanssilattialla. Melkoisia moovsseja...mutta niin oli kyllä Petterilläkin, jonka sisällä uinuva bilepeto pääsi jälleen valloilleen. Perinteisen "kipitystanssin" lisäksi tanssilattialla nähtiin punnerrusliikkeitä (kaksin käsin sekä yrityksiä yhdellä kädellä), käsilläseisontayrityksiä sekä villiä tankotanssia lavan reunakaiteella. (Tehdään kaikkemme suomalaisten juoppomaineen karistamiseksi.)

Parin tunnin yöunien jälkeen lähdettiin aamuvarhain bussilla kohti seuraavaa kohdettamme, El Nidoa. El Nido on pieni kylä noin 10 tunnin ajomatkan päässä Puerto Princessasta (ei siis linnunpesä eikä luksus resortti kuten Anna oli googlettanut). Meidän bussi oli vanha rotisko ja tie monin paikoin erittäin upottavaa mutavelliä. Itse en olisi lähtenyt moista reittiä yrittämään edes traktorilla. Selvittiin kuitenkin perille yhden renkaanvaihdon, yhden letkun takaisin asentamisen (joku ihme letku lensi bussista), yhden mudasta kaivamalla ja työntämällä irroittautumisen sekä usean lievemmän juuttumisen jälkeen.

Ensimmäinen aamu El Nidossa valkeni kukkojen säestyksellä (ne kyllä huusi oikeastaan koko yön) tuulisena ja pilvisenä. Lähdettiin siitä huolimatta sukeltamaan ja venematkalla ensimmäiselle sukelluskohteelle saatiinkin aallokossa virkistävä aamusuihku. Paikka oli mahtava elämää kuhiseva koralliriutta. Nähtiin mm. yhtä sun toista kalaa (pieniä ja isoja, suurissa parvissa ja yksinään), hienoja suuria koralleja, minut sätkimässä erittäin voimakkaan virtauksen mukana, kirkkaan sininen merietana sekä MERIKILPIKONNA. Syötiin piknik-lounas hienolla beachillä ja snorklailtiin hiukan rannan tuntumassa. Vesi kuhisi pieniä läpinäkyviä meduusoja, jotka poltteli todella inhasti.
Toinen sukelluskohde oli "korallirinne". Siellä bongattiin mm. pari rauskua (Blue Spotted Stingray).

Tänään oltiin ihanalla retkellä kylää ympäröivässä Bacuit Archipelagossa, mutta nyt oon sen verran poikki, että kirjottelen siitä myöhemmin.

Kuvia löytyy edelleen osoitteesta: http://www.flickr.com/photos/23524055@N08/sets/72157616204365003/show/

Hikisiä haleja ja näkemiin!

Lähettäjä eliteri 20:29 Arkistoitu paikkaan Philippines

Lähetä sähköpostiFacebookStumbleUpon

Sisällysluettelo

Kommentteja

Teijän kannattas muuten ehottomasti teettää postikortti tosta kuvasta jossa Petteri kiipee palmuun. :) ihan huippu kuva!

tältä pinja84

Ihania kyllä nää teidän kirjoitukset :) nyt ku oon vihdoin osannu rekisteröityä (hih) niin voi kommentoidakin... :)

tältä peppi.s

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Jatkaa Travellerspoint