Travellerspointin Travel Blogit

Jannittava Negros ja valietappimme Panay

Sugar Beach ja Iloilo City

overcast 38 °C
View Junalla kohti villiä itää on eliteri's travel map.

Good morning ma'ms,
good morning sirs!
(kuten meita taalla tervehditaan)

Edellisen kirjoittelun jalkeen vietettiin viela seuraava paiva reissun paalla enemman tai (harvemmin) vahemman taydessa ja erittain kuumassa bussissa. Illalla saavuttiin monsuunisateessa Montillan kylaan. Otettiin tricycle (mopo-sivuvaunu-yhdistelma) vuorovesijoelle, jonka yli pikkupojat meloivat meidat. Nain oltiinkin sitten maaranpaassamme Sugar Beachilla, jossa asetuttiin asumaan pieneen palmunlehva kattoiseen mokkiin eraalle rantaresortille.

Seuraavana paivana:

  • Syotiin pahaa turistihintaista lounasta
  • Tutustuttiin paikallisiin nuoriin rannalla
  • Kaytiin lahiseuduilla seikkailemassa
  • Paastiin maistamaan paikallista kookosviinia, joka maistui kiljulle
  • Puljattiin upealla uimarannallamme ja lohottiin riippumatossa
  • Syotiin melko kehnoa ja ylihinnoteltua paivallista

...

Toisena paivana:

  • Puljattiin upealla uimarannallamme ja lohottiin riippumatossa
  • Syotiin yllattavan hyvaa, mutta edelleen hiukan ylihintasta ruokaa
  • Kuunneltiin kun resorttimme saksalainen omistaja soitti meille suomalaista musiikkia - Elakelaisia...
  • Kaytiin veneella snorklailemassa

-Ensiksi upealla laivanhylylla, joka oli melko hyvin sailynyt koossa ja hiukan pelottava pimeine onkaloineen, mutta
myos hienojen korallien peittama ja vilisi erilaisia hammastyttavia kaloja.
-Kaytiin 'kotimatkalla' viela toisellakin paikalla, joka kuitenkin valitettavasti oli kuin korallien hautausmaa: Taynna suuria kuolleita varittomia koralleja. Paikka oli varmasti joskus ollut upea ja kuhissut elamaa, mutta nyttemmin tuhottu. En tieda lieko syyna syanidi- tai dynamiittikalastus...

Illalla naukkailtiin hiukan paikallista Tanduay-rommia ja kaytiin pimeassa iltauinnilla kutsuvan kirkkaansinisesta pelottavan mustaksi muuttuneessa rannassamme. Sukelleltiin lampun kanssa ja uitiin laheisille karstikallioille katselemaan tulikarpasten valketta upean tahtitaivaan alla.
Myohemmin istuttiin viela rannalla katselemassa erittain vaikuttavaa valoshowta, jonka lahestyva ukkosmyrsky meille tarjosi.

Seuraavana aamuna kalastajat olivat tuoneet rantaan kiinni ottamansa hain. Siina Petterille, joka oli edellisyona uinnilla vakuuttanut minulle ettei taalla ole haita.
Lahdettiin erittain hikiselle ja ahtaalle (edes miun tappijalat ei meinaa sopia penkkivaliin) bussimatkalla takaisin Bacolodiin, josta jatkettiin viela lautalla Palayn saarelle, Iloilo Cityyn (kenties nimetty ihanan pikkusysterini mukaan).

Joudutaan viettamaan taalla pari paivaa ennen kuin paastaan risteilemaan noin 38 tunnin matka Palawanille, Puerto Princesaan.

Kaykaa katsomassa kuvia Flickrista!!

Lähettäjä eliteri 1:01 Arkistoitu paikkaan Philippines

Lähetä sähköpostiFacebookStumbleUpon

Sisällysluettelo

Kommentteja

Pikkasen jo nousi huoli pintaan kun ette kirjotelleet vähään aikaan.. :) Teemu oli kuullu radiossa jostain lauttaonnettomuudesta tms siellä Filippiineillä ja mä tietenkin aloin heti kuvittelee kaikkee. Heh. Mutta en kehdannu laittaa viestiä että ootteko kunnossa... :) Hyvä että ootte.
Ukkonen sielläpäin on varmaan ihan mielettömän hieno, haluisin nähä... Haluisin nähä nuo kaikki muutkin asiat joista ootte kirjottanu. Toistan vieläkin että on tosi kiva että ootte jaksanu pitää tätä blogia. :) Hienoja kuvia muuten!!

tältä pinja84

täällä toinen sisko ei ole ollut ihan niin huolissaan, mutta kyllä ollaan kaipailtu blogimerkintöjä:) Teidän reissu kuulostaa niin ihanalta. Tulee vaan mieleen edelleen se kuinka kauhean rankkaa meillä oli. Nyt tuntuu kyllä siltä että tammikuusta toukokuuhun olis vain leikattu pois elämästä ja oltas oltu vaan täällä koko ajan. Kaikki on just niin samanlaista täällä kun ennen kun lähdettiin. Parisuhteen osalta täytyy kyllä myöntää, että on aika paljon tempperanmenttisempaa. Tällänen kotona mukamas opiskelu ei sovi mulle yhtään. Oon ihan turhautunu tähän gradun litterointihommiin ja pinnalle on noussut kotihitlermökkihöperöys. Valmistuminenkin ja epätoivoinen tuleva työnkalastelukin jo ahdistaa, kun sanotaan että työttämyys tulee kasvamaan ja olemaan suurimmillaan talvella. Katja esimerkiksi on päättänyt jatkaa opiskeluja Helsingissa osittain kakkamaisen tilanteen takia. Sami inhoaa sen työtä ylikaiken joten olisi kiva molempien mielenterveyden takia päästä uusiin maisemiin vaikka edes Helsinkiin jos ei kauemmas pääse.
Nauttikaan täsyin rinnoin viimeisistä viikoista ja rentoutukaa kunnolla!
halein,
Anna

tältä annanen

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Jatkaa Travellerspoint