Travellerspointin Travel Blogit

Ihanat Filippiinit

Visayas

sunny 27 °C
View Junalla kohti villiä itää on eliteri's travel map.

Kumusta!

Lennettiin vajaa viikko sitten Saigonista Manilan kautta Cebu Cityyn, Visayasin saariryhmaan kuuluvalle Cebu nimiselle saarelle.
Juoduttiin jaamaan Sebuun yoksi hoitamaan viisumijuttuja seuraavana paivana, joten paatettiin ottaa villista kaupunkielamasta kaikki irti ennen kuin suunnistettaisiin paratiisisaarelle: Ensin suunnattiin Kasinolle lihottamaan lompakkojamme. Petterin uhkapelionni ei ollut kaantynyt, joten Petteri voitti ruletista muhkean 1500 peson (noin 24 euroa, taalla melko iso raha) lisayksen matkakassaansa. Sitten lahdettiin baarikierrokselle rallaamaan voittorahoilla. Baareissa riitti rutkasti vakea, menoa ja meininkia nain sunnuntai iltanakin. Nayttaisivat Filippiinilaiset osaavan bilettaa...

Seuraavana paivana hoidettiin viisumivirallisuudet ja lahdettiin mukavan jympsyiselle bussimatkalle krapulapaivan kunniaksi. (Petteri ihmetteli matkalla miksi pitaa aina olla krapulassa muutenkin tuskasilla bussimatkoilla...?)

Illalla saavuttiin Mayaan, jossa huomattiin etta oltiin unohdettu nostaa rahaa Cebussa, joten jaatiin yoksi Abba Family Lodge nimiseen pieneen hotelliin. Perheen todella hyvin englantia puhuva 12-vuotias Joanna naytti meille hiukan kylaa ajanvietoksi.
Illalla viereisen karaokebaarin asiakaskunta riivasi meita epavireisella laulullaan iltamyohaan, aamuyosta kukot alkoivat kiekukonserttinsa ja aamukahdeksan aikaan minulle selvisi mista hotellimme nimi juontuu, kun Joannan pappa tykitti Abbaa nupit kaakossa. Petteri missasi tyystin aamun Abba-konsertin, koska oli lahikaupungissa noutamassa meille kateista.

Puolen paivan aikaan lahdimme veneella kohti Malapascua nimista pienta paratiisisaartamme. Malapascua oli valkeaa hiekkaa, ihanan ystavallisia ihmisia, lampoa ja aurinkoa, lukemattomia kookospalmuja, turkoosia merta ja mielenkiintoisia sukelluspaikkoja.

Ensimmainen paiva rentouduttiin rannalla ja tutustuttiin hiukan ymparistoon ja saaren minikylaan.

Seuraavana paivana kaytiin aamusukelluksella katsomassa Treasure Sharkseja, jotka eivat hitto vie kuitenkaan nayttaytyneet meille. Loppupaiva menikin sitten taas lahoilyn merkeissa. Otimpa rannalla viela hieronnankin rentoutumisen maksimoidakseni.

Kolmantena aamuna kaytiin sukeltamassa Lapus Lapus nimisessa "korallipuutarhassa". Nahtiin kivoja kaloja, koralleja ja pari pienta luolaa. Yhdessa luolassa nahtiin Frogfish, josta Petteri oli melko innoissaan, mutta musta se oli keltanen epamaaranen malli siella luolan seinalla. Iltapaivalla kaytiin viela veneella kiertamassa saaremme ja snorklailemassa kolmessa kohteessa: hienojen karstikivien luona, japanilaisen toisen maailmansodan aikasen hylyn luona ja korallipuutarhassa. Hylky oli hiukan pettymys, koska se oli ihan kappaleina, mutta korallipuutarha oli todella upea, varikas ja taynna erilaisia pikkukaloja.

Tana aamuna jouduttiin jattamaan hyvastit Malapascualle, mutta onneksi Filippiinit koostuu yli 7000 paratiisisaaresta. Tama paiva ja viela huominenkin kuluu suurimmaksi osaksi matkustamiseen, mutta sitten taas ranta ja meri kutsuu!

Terveisin pisaraviiksi ja punanena

Lähettäjä eliteri 6:33 Arkistoitu paikkaan Philippines

Lähetä sähköpostiFacebookStumbleUpon

Sisällysluettelo

Kommentteja

Oiii Filippiinit kuulostaa tosiaan paratiisilta.. Ettekös te kohta tuu jo takas tänne Suomeen? Tai siis muutaman viikon päästä? Täällä alkaakin sit olla jo täys kesä päällä, toivottavasti! :)

tältä pinja84

Kuulostaa ihanalta! Ollaan ihan kateudesta vihreinä. Varautukaa siihen että täällä on kesä ainakin mun makuun aika myöhässä, joten nautiskelkaa nyt niistä lämpimistä vesistä.
Tuntuu että te ette tule vielä ikuisuuteen takas. Mitäs kautta te nyt lennättekään takaisin Suomeen? Meettekö suoraan Miksuun vai turkkuseen?
Oon nyt laikkarilla kun lihosin näpäkät 5 kiloa reissussa ja se uusi vihreä mekko ei mahdu kiinni. Ei lantin lanttia uuteen mekkoon joten pakko laihduttaa Nooran ja Rikun häihin, jotka on 11.7. oon siksi käynyt joka ilta juoksemassa. Varaudu innokkaaseen lenkkikaveriin!!:) Oon muuten kanssa innostunut ompelemisesta ja meinaan aloittaa tilkkutäkin tekemisen...innostus voi kyllä vielä hiipua, kun tänään jo verhojen lyhentäminen maistui puulta.
Pitäkää toisistanne huolta!

ps. tosi moni on muuten kertonut seuraavansa teidän blogia:)

tältä annanen

Juhannukseksi tullaan Mikkeliin.

tältä eliteri

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Jatkaa Travellerspoint